Musik Nederlandene

Hollænderne har en tendens til at omfatte enhver anden form for musik, men deres egen. Men er der nu en livlig verden musikscene i alle af Hollands største byer, der spænder fra afro og flamenco til tango og rai.

Frisiske Folk

Som den hollandske folk bevægelse i 1960’erne og 70’erne mistede momentum og rock overtog, mange hollandske folkemusikere begyndte at optræde på engelsk. Imidlertid blev den tendens bucked noget i den nordlige provins Fryslân, hvor en håndfuld af folk grupper fortsatte med at udtrykke sig på frisisk.

Limburg Carnival

Samt den protestantiske nord, er den sydlige katolske provins Limburg kendt for sine musikalske traditioner. Selvom dialekt-sangere som Harry Bordon har opnået større anerkendelse, er Limburg bedst kendt for sin karneval, især i byen Maastricht.

Hvis du planlægger at udforske musik af holland i ferien. Bestil dit fly med BravoFly til Amsterdam.

Hollandske revivalists

Andetsteds i Holland, er næppe nogen anden original hollandske rødder musik venstre. Der er dog to aktive vækkelsesgrupper scener: en grave i fortiden, den anden fokuserer på den foreliggende. Gruppen Torf genskabe melodier fra begyndelsen af det nittende århundrede på sækkepiber og harmonika.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*